FCV D'N URSTE | Leemputtenweg 6, 5482 WW Schijndel | info@dnurste.nl

NFF

Als je lid word bij FCV d’n Urste dan kun je een licentie aanvragen voor de NFF voor €10,00 per kalenderjaar. NFF staat voor Nederlandse Fiets Federatie en is door heel Nederland actief. Bij wedstrijden van de NFF werken ze met een voorinschrijving via de club. Je krijgt ongeveer een week voor de wedstrijd een e-mail van de vereniging waarin je gevraagd word of dat je mee wil doen. Op die manier hoef je op de wedstrijddag niets meer te doen, en kun je je volledig bezig houden met de wedstrijd.

NFF Districtswedstrijden
Dit zijn wedstrijden welke binnen het district van FCV d’n Urste (District Zuid) worden georganiseerd. Aan het begin van ieder seizoen wordt er een wedstrijdkalender samengesteld en kan er door leden van de NFF binnen het district aan deze wedstrijden worden deelgenomen. Bij de NFF districtswedstrijden rijdt je altijd de eigen klasse en de superklasse.

NFF PK=Provinciale Kampioenschap wedstrijden:
Dit zijn landelijke wedstrijden van de NFF en staan open voor alle NFF leden in Nederland. Naast een beker kun je op deze wedstrijden ook een kampioenstrui behalen. Hier doen ook vaak de wat betere rijders aan mee. In principe wordt in iedere provincie een kampioenschap gereden.

Nederlands Kampioenschap NFF
Deze wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd op 2e pinksterdag (maandag). Om deel te kunnen nemen aan het Nederlands Kampioenschap van de NFF moet je aan voldoende PK wedstrijden hebben deelgenomen. Over het algemeen is de regel is altijd het aantal PK wedstrijden -4, hierbij geld ook de plaatsingwedstrijd die op de zaterdag van Pinksteren gereden wordt.

Voorbeeld dit jaar zijn er 8 PK wedstrijden en een plaatsingwedstrijd. Dit betekend dat je dus 9-4 = 5 PK wedstrijden gereden moet hebben om aan NK te mogen deelnemen. Let op het resultaat wat je behaalt tijdens deze wedstrijden is niet van invloed op je deelname aan het NK.