FCV D'N URSTE | Leemputtenweg 6, 5482 WW Schijndel | info@dnurste.nl

KNWU

KNWU

KNWU staat voor Koninklijke Nederlandse Wielrenunie en is nationaal actief, en daarnaast aangesloten bij het NOC/NSF. Voor deelname aan KNWU wedstrijden moet je in het bezit zijn van minimaal een startlicentie voor BZC wedstrijden en vanaf Nationale wedstrijden moet je een Nationale licentie hebben (let op extra kosten!). Inschrijven voor de KNWU wedstrijden doe je online op www.mijnknwu.nl. Vaak kan je ook nog aanmelden op de wedstrijddag. Je moet je dan  ‘s morgens melden in de kantine van de organiserende vereniging en door het scannen van je pas en betaling van het deelnamebedrag (dubbel tarief) ben je ingeschreven.

BZC = BMX Zuid Competitie ( vanuit vroeger ook wel AK genoemd )

Dit zijn wedstrijden welke binnen het district van FCV d’n Urste  (District Zuid) worden georganiseerd. Aan het begin van ieder seizoen wordt er een wedstrijdkalender samengesteld en kan er door de leden binnen de afdeling aan deze wedstrijden worden deelgenomen. Je moet in het bezit zijn van minimaal een KNWU startlicentie.

Tijdens de BMX kun je ook inschrijven voor de open klasse, deze klasse word gelijktijdig georganiseerd. Deze klasse is een wedstrijd met dagprijzen. Je kunt je dus inschrijven voor zowel de BMX zuid competitie als de Open klasse. Let wel; je betaalt dan wel twee keer inschrijfgeld. Dit is een extra klasse, je moet dus ook aan de BZC klasse meedoen om de open klasse te rijden.

Nationale wedstrijden

Dit zijn de landelijke wedstrijden van de KNWU, op deze wedstrijden starten vaak de rijders die veel ervaring hebben met BZC’s tot en met de nationale top. En soms zelfs internationale rijders.

Dit zijn ook de kwalificatiewedstrijden voor het Nederlandse Kampioenschap. Iedereen die in het bezit is van een Nationale licentie kan hier aan meedoen.  Deze wedstrijden zijn door heel Nederland. 

Nederlands Kampioenschap KNWU

Hiervoor moet je je kwalificeren tijdens de Nationale wedstrijden. Je moet dan aan wedstrijden hebben deelgenomen en voldoende punten hebben verzameld om te mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap. 

Daarnaast organiseren beide bonden een NK voor clubs. Dit vindt ieder jaar plaats in een andere regio, en is geschikt voor alle leeftijden en rijders. FCV d’n Urste neemt hier ook ieder jaar deel aan.