FCV D'N URSTE | Leemputtenweg 6, 5482 WW Schijndel | info@dnurste.nl

De vereniging

FCV d’n Urste dankt haar naam aan het feit dat zij als eerste BMX-vereniging werd aangesloten bij de Kamer van Koophandel op 10 september 1979.  FCV d’n Urste begon op een klein stukje grond achter de kerk op de Boschweg in Schijndel. Met eenvoudige damesfietsen werd er over kleine bultjes gesprongen totdat de belangstelling zo groot werd dat het terrein te klein werd.

Gemeente Schijndel wees FCV d’n Urste een stuk grond toe aan de Vijverweg, waar nu Stukbouw gevestigd is. Met veel vrijwilligers werd er aan het werk geslagen wat resulteerde in een mooi parcours. Daarna kwamen er natuurlijk echte crossfietsen, helmen en handschoenen. De bultjes werden bulten. De club groeide uit tot meer dan 100 leden.  Destijds was de baan volgens de KNWU niet geschikt voor het organiseren van nationale wedstrijden. Daarop ging FCV d’n Urste weer met de gemeente om tafel en werd in 1983 een stuk grond vrijgemaakt aan de Leemputtenweg.

Met de ervaring van voorgaande jaren en weer een groot aantal vrijwilligers mocht er worden gebouwd en verbouwd met als resultaat het complex waar FCV d’n Urste tot op heden fietst en veel plezier beleeft!

De vereniging telt momenteel rond de 50 actieve leden in verschillende leeftijden.  Naast trainingen organiseren wij jaarlijks ook diverse activiteiten voor onze leden zoals een kamp en andere gezellige activiteiten zoals trainingen door de nationale top van de BMX of een spelletjesmiddag.

Onze vereniging wordt volledig gedraaid door vrijwilligers. Wij verwachten van al onze leden (ouders) een actieve bijdrage hierin.  Zonder vrijwilligers kunnen wij niet bestaan! 

Vrienden van FCV D’n Urste

In 2020 hebben wij Vrienden van FCV D’n Urste opgericht. Voor €25,00 per kalenderjaar wordt je vriend van onze vereniging. Voor deze €25,00 krijg je een sticker met naam op ons vriendenbord.

Je kunt vriend worden met je bedrijf, maar bijvoorbeeld ook als ouder, opa of oma of bmx-liefhebber. Eigenlijk iedereen die de club een warm hart toedraagt. Voor bedrijven is het mogelijk om hier een factuur van te ontvangen. 

Met de bijdrage van €25,00 per jaar kunnen wij extra activiteiten voor onze leden organiseren, denk hierbij aan een kamp, winteractiviteit of clubwedstrijd. 

Wil je vriend worden van FCV D’n Urste of meer informatie?

Mail naar penningmeester@dnurste.nl