FCV D'N URSTE | Leemputtenweg 6, 5482 WW Schijndel | info@dnurste.nl

Geschiedenis

Onze geschiedenis

FCV d’n Urste dankt haar naam aan het feit dat zij als eerste vereniging werd aangesloten bij de Kamer van Koophandel op 10 september 1979.

Fietscross kwam overgewaaid vanuit Amerika. Gerrit Does heeft zich met succes sterk gemaakt voor deze tak van sport.

FCV d’n Urste begon op een klein stukje grond achter de kerk op de Boschweg (Noord) in Schijndel.

Met eenvoudige damesfietsen werd er over kleine bultjes gesprongen totdat de belangstelling zo groot werd dat het terrein te klein werd.

Gemeente Schijndel wees FCV d’n Urste een stuk grond toe aan de Vijverweg (waar nu Stukbouw gevestigd is). Met veel vrijwilligers werd er aan het werk geslagen wat resulteerde in een mooi parcours. Daarna kwamen er natuurlijk echte crossfietsen, helmen en handschoenen. En de bultjes werden bulten. De club groeide uit tot meer dan 100 leden.

Destijds was de baan volgens de KNWU niet geschikt voor het organiseren van nationale wedstrijden. Daarop ging FCV d’n Urste weer met de gemeente om de tafel en werd in 1983 een stuk grond vrijgemaakt aan de Leemputtenweg.

Met de ervaring van voorgaande jaren en weer een groot aantal vrijwilligers mocht er worden gebouwd en verbouwd met als resultaat het prachtige complex waarop FCV d’n Urste tot op heden de BMX-sport met veel plezier beleeft.